ŠVP – Pekařské práce – dvouletý obor
RVP 29-51-E/02 Potravinářské práce
- Zpracování těsta na běžné a jemné pečivo, příprava polotovarů k pečení, dokončovací práce a základy výroby speciálního a cukrářského pečiva. Výroba různých druhů chleba a celozrnného pečiva, balení a expedice výrobků.
- Odborný výcvik probíhá v dílně školy a dalších malovýrobnách v Hradci Králové.
Učební plán
Kategorie a názvy vyučovacích předmětů | Počet týdenních vyučovacích hodin | |||
---|---|---|---|---|
Povinné vyučovací předměty | Zkratky | 1.ročník | 2.ročník | celkem |
Český jazyk | ČJ | 1 | 1 | 2 |
Matematika | M | 1,5 | 1,5 | 3 |
Občanská nauka | ON | 1 | 1 | 2 |
Informatika | In | 1 | 1 | 2 |
Tělesná výchova | TV | 1 | 1 | 2 |
Ekologická výchova | EkV | 1 | 0 | 1 |
Ekonomická výchova | EnV | 0 | 1 | 1 |
Estetická výchova | EsV | 1 | 1 | 2 |
Osobnostní výchova | OV | 0 | 0,5 | 0,5 |
Úvod do studia | ÚS | 0,5 | 0 | 0,5 |
Zdravotní výchova | ZV | 1 | 0 | 1 |
Hospodářské výpočty | OIn | 0,5 | 0,5 | 1 |
Odborná cvičení | OC | 0 | 0,5 | 0,5 |
Provozní technologie | PTe | 0,5 | 0 | 0,5 |
Suroviny | Su | 2 | 2,5 | 4,5 |
Technologie | Te | 2 | 2,5 | 4,5 |
Zařízení závodu | ZZ | 1 | 1 | 2 |
Odborný výcvik | OdV | 15 | 17+2 | 34 |
celkem |
30 | 34 | 64 |
Všechny vyučovací předměty jsou povinné.