ŠVP – Cukrářské práce – tříletý obor
RVP 29 – 51 – E/01 Potravinářská výroba
- Příprava cukrářských těst a hmot a jejich zpracování na finální výrobky. Dokončování a zdobení výrobků. Hospodaření se surovinami, obsluha strojů a zařízení ve výrobě a jejich údržba.
- Odborný výcvik probíhá ve školních dílnach.
Učební plán
Kategorie a názvy vyučovacích předmětů | Počet týdenních vyučovacích hodin | ||||
---|---|---|---|---|---|
Povinné vyučovací předměty | Zkratky | 1.ročník | 2.ročník | 3.ročník | celkem |
Český jazyk | ČJ | 1,5 | 1,5 | 0 | 3 |
Matematika | M | 1,5 | 1,5 | 1 | 4 |
Občanská nauka | ON | 1 | 1 | 1 | 3 |
Informatika | In | 1 | 1 | 0 | 2 |
Tělesná výchova | TV | 1 | 1 | 2 | 4 |
Ekologická výchova | EkV | 1 | 0 | 0 | 1 |
Ekonomická výchova | EnV | 0 | 1 | 0 | 1 |
Estetická výchova | EsV | 1 | 1 | 0 | 2 |
Osobnostní výchova | OV | 0 | 0,5 | 0 | 0,5 |
Úvod do studia | ÚS | 0,5 | 0 | 0 | 0,5 |
Zdravotní výchova | ZV | 1 | 0 | 0 | 1 |
Oborová informatika | OIn | 0 | 0 | 1 | 1 |
Odborná cvičení | OC | 0 | 0 | 1 | 1 |
Odborné kreslení | OKr | 1 | 0,5 | 0 | 1,5 |
Provozní technologie | PTe | 0 | 0,5 | 1 | 1,5 |
Suroviny | Su | 2 | 2,5 | 2,5 | 7 |
Technologie | Te | 1,5 | 2 | 2,5 | 6 |
Zařízení závodu | ZZ | 1 | 1 | 0 | 2 |
Odborný výcvik | OdV | 15 | 17 | 21+(1) | 54 |
Celkem | 30 | 32 | 34 | 96 |