Profesní soutěže
Žáci naší školy se účastní školních, regionálních i celostátních soutěží odborných dovedností. Zejména v potravinářských oborech získáváme přední místa. Jsme organizátory již tradiční regionální soutěže „Kuchařských dovedností“, kterou zaštiťuje Mgr. Hana Prymšová
Články z profesních soutěží
Kuchařské dovednosti 2023
Ve středu 19. dubna 2023 se v prostorách naší školy konal 11. ročník regionální
soutěže „Kuchařské dovednosti 2023“.
Soutěžilo 7 dvoučlenných družstev z 6 středních škol:
- Střední odborná škola Liberec,
- Střední škola a Základní škola Nové Město nad Metují,
- Střední škola Antala Staška Lomnice nad Popelkou,
- Střední škola a základní škola Žamberk,
- VOŠ, SŠ, ZŠ a MŠ Štefánikova, Hradec Králové
- Pořádající škola: Střední škola profesní přípravy Hradec Králové
Naši školu reprezentovali žáci 3. ročníku Lucie Horáková a René Hampl a žákyně 1. ročníku Nikola Šandorová
a Michaela Záklasníková.
Soutěžící měli za úkol ve dvojici připravit ve stanoveném limitu 3,5 hodiny následující menu:
- Hovězí polévka s domácími nudlemi
- Hovězí maso vařené, rajská omáčka, houskové knedlíky
- Domácí perník
Hotové výrobky hodnotila nezávislá komise, sestavená z odborníků na gastronomii. Její členové měli nelehký
úkol zhodnotit snažení účastníků a určit výsledné pořadí. Vzhledem k tomu, že všechna družstva předvedla
skvělý výkon a rozdíly v bodovém hodnocení byly nepatrné, rozhodla se komise udělit jedno první místo,
tři druhá a tři třetí místa.
Vítězi se stalo družstvo z Nového Města nad Metují, s nepatrným rozdílem v počtu bodů skončila shodně
na druhém místě obě družstva z pořádající školy a družstvo z Liberce, třetí příčku pak obsadily školy
z Lomnice nad popelkou, Žamberku a střední školy v Hradci Králové Štefánikova.
Souběžně s hlavní soutěží proběhla i samostatná soutěž o Nejlepší RAJSKOU OMÁČKU, která byla hodnocena
pedagogy i žáky školy a vyhodnocení bylo anonymní. V této části soutěže s velkým náskokem zvítězily žákyně
1. ročníku z pořádající školy Nikola Šandorová a Michaela Záklasníková, jejichž omáčka byla opravdu famózní.
K jejich výkonu jim srdečně gratulujeme a všem soutěžícím děkujeme za vzornou reprezentaci školy! Soutěž
se konala za finanční podpory Královéhradeckého kraje, díky tomu všichni soutěžící obdrželi diplom a medaili
a také spoustu zajímavých cen.
Mgr. Hana Prymšová
Soutěž Pekařské ruce 2023
Dne 19. 4. 2023 se v OU a PŠ Mohelnice konala celostátní pekařská soutěž „ Pekařské ruce“.
Soutěžní zadání se skládalo ze tří částí, a to:
- kynuté záviny
- konzumní chléb
- pletýnky pletené na čas
Naši školu reprezentovalo dvoučlenné družstvo děvčat ve složení Viktorie Farbárová a Vanesa
Gáborová, obě z 1. ročníku.
Děvčata srdnatě bojovala a výsledkem bylo skvělé 1. místo.
Oběma dívkám gratulujeme!
Jakub Žižka, učitel odborného výcviku
Šikovné ruce 2023 - soutěž odborných dovedností v oboru pečovatelské a provozní služby
Dne 29.3. 2023 se v Liberci konal 5. ročník soutěže odborných dovedností
v oboru pečovatelské a provozní služby s názvem Šikovné ruce.
Naši školu zastupovaly Simona Hemelíková a Štěpánka Grčková ze třídy
Pe2A.
Soutěž byla sestavena z těchto disciplín:
- Poznávací test
- Zhotovení textilní brože
- Příprava pokrmu „chléb ve vajíčku“
- Mytí lůžek s příslušenstvím, povlečení a stlaní lůžek
Naše žákyně si vedly velice dobře. V konkurenci 4 škol prokázaly nejlepší znalosti a dovednosti a obsadily 1. místo.
Touto cestou bych chtěla žákyním poděkovat za vzornou reprezentaci školy.
Mgr. Michaela Daňková, vedoucí učitelka odborného výcviku
„Nechodím sem zbytečně“
Dne 3. listopadu 2022 se naši žáci LUCIE HORÁKOVÁ a RENÉ HAMPL ze třídy K3B
zúčastnili kuchařské soutěže „Nechodím sem zbytečně“, která se konala v SŠ a ZŠ Sluneční v Hostinném.
Soutěžily zde dvoučlenné týmy, které měly za úkol nejprve prokázat znalosti v odborném testu, a poté
vyrobit Bramborový salát podle vlastní receptury a Jablečný závin z listového těsta. Hotové výrobky
hodnotila nezávislá komise, a také zástupci zúčastněných škol. Během celé soutěže panovala mezi účastníky
přátelská atmosféra, která se pozitivně odrazila i na výsledných výrobcích.
Naši žáci předvedli obdivuhodný výkon, neboť předem netušili, jaké bude zadání, a získali 1.
místo.
Oběma blahopřejeme a děkujeme za vzornou reprezentaci školy!
Šikovné ruce 2022 - soutěž odborných dovedností v oboru pečovatelské a provozní služby
Dne 6.4.2022 se v Liberci konala soutěž odborných dovedností v oboru
pečovatelské a provozní služby s názvem Šikovné ruce. Naši školu zastupovaly Simona Hemelíková a
Anastázie Mrštinová ze třídy Pe1B.
Soutěž byla sestavena z těchto disciplín:
- Poznávací test
- Pokrm z vajec
- Zhotovení textilního velikonočního vejce
- Žehlení rovného a tvarovaného prádla
Naše žákyně se snažily a v konkurenci několika škol si vedly velice dobře.
Touto cestou bych chtěla děvčatům poděkovat za reprezentaci naší školy.
Mgr. Michaela Daňková, vedoucí uč. odborného výcviku
Soutěž „O nejlepší bramborový salát“ 2021
Stalo se u nás ve škole již tradicí, že v době Adventu pořádáme pro naše budoucí kuchaře vánoční soutěž „O nejlepší bramborový salát“. Výjimkou byl dosud pouze minulý rok, kdy nám tuto akci znemožnila proticovidová opatření. Letos jsme se tedy s radostí k této příjemné akci vrátili. Soutěž proběhla 7. prosince 2021 za účasti sedmi žáků 2. a 3.ročníku. Zadání bylo jednoduché, a sice připravit 1 kg bramborového salátu podle vlastní receptury v časovém limitu 90 minut. Každý ze soutěžících měl možnost uplatnit fantazii a kreativitu, někteří připravovali salát podle domácího receptu, jiní využili Receptury studených pokrmů. Výsledkem bylo sedm rozdílných salátů, mezi kterými bylo těžké rozhodovat o tom nejlepším. Hodnocení probíhalo anonymně a podíleli se na něm jak pedagogové, tak žáci školy. Jako nejlepší byl vyhodnocen bramborový salát, který připravil Tomáš Kubrt ze 2.ročníku, na druhém místě se umístila Nela Daňková a třetí skončila Viktorie Bocková, obě ze 3.ročníku. Všichni soutěžící zaslouží pochvalu za pěkný přístup k této akci a za velice vydařené výrobky, v neposlední řadě pak za příjemné zpestření předvánočního času pro nás ostatní.
Mgr. Hana Prymšová
Kuchařské dovednosti 2021
Dne 23. 11. 2021 se v prostorách naší školy uskutečnil devátý ročník regionální
soutěže žáků „Kuchařské dovednosti“, tentokráte pod názvem „Řízkování“.
Vzhledem k opatřením, týkajícím se Covidu-19, musela být soutěž dvakrát odložena, proto jsme velice
rádi, že se nám nakonec podařilo ji uskutečnit, byť s menším počtem družstev.
Soutěžního klání se zúčastnili žáci z těchto škol: VOŠ, SŠ, ZŠ a MŠ Štefánikova, Hradec Králové, Střední
odborná škola Liberec, Střední škola a Základní škola Nové Město nad Metují a pořadatel soutěže, Střední
škola profesní přípravy Hradec Králové. Svoji účast, bohužel, zrušily školy z Hostinného, Lomnice
nad Popelkou a Žamberku.
Žáci připravovali ve dvojicích soutěžní menu pro 4 osoby dle následujícího zadání:
- Polévka čočková,
- Řízek – výběr masa dle vlastní receptury,
- Bramborová kaše a Okurkový salát.
Na přípravu mělo každé družstvo stanoven časový limit 150 minut, poté své výrobky žáci prezentovali před
odbornou komisí, složenou ze zástupců všech zúčastněných škol.
Jak jsme předpokládali, výběr i poměrně jednoduchých pokrmů poskytl soutěžícím dostatek prostoru ke kreativitě
a umožnil jim povýšit tato zdánlivě obyčejná jídla na soutěžní úroveň.
Všechna družstva vnesla do soutěže svoje nápady, originální recepty a zkušenosti svých učitelů odborného
výcviku. Odborná komise měla nelehký úkol, neboť všichni soutěžící se opravdu snažili a jimi předkládané
pokrmy měly srovnatelně vysokou úroveň.
Vítězem klání se stali nováčci soutěže, a sice družstvo z VOŠ, SŠ, ZŠ a MŠ Štefánikova, Hradec Králové,
žáci, reprezentující naši školu, obsadili spolu s družstvem z Liberce stříbrné pozice.
Všem soutěžícím gratulujeme a děkujeme za vzornou reprezentaci školy!
Soutěž se konala za finanční podpory Královéhradeckého kraje, díky tomu všichni soutěžící obdrželi diplom a medaili a také spoustu zajímavých cen.
Mgr. Hana Prymšová
V. ročník soutěže odborných dovedností v oboru pečovatelské služby
Dne 25. 4. 2019 se v Hořicích konal V. ročník soutěže odborných dovedností
v oboru pečovatelské služby. Naši školu zastupovaly Viktorie Bocková a Denisa Kuntová ze třídy Pe3.
Soutěž byla sestavena z těchto disciplín:
- Poznávací test
- Pečovatelství - hygienická péče o novorozence a úprava lůžka
- Strojové šití – šití ubrousku a žehlení ložního prádla
- Vaření dle zásad zdravé výživy – kynuté lívance
Naše žákyně se snažily a v konkurenci několika škola se určitě neztratily. Odnesly si spoustu zážitků,
nové zkušenosti a pěkné upomínkové předměty.
Touto cestou bychom chtěli děvčatům poděkovat za reprezentaci naší školy.
3. ročník celostátní soutěže „Pekařské ruce“
3. ročník celostátní soutěže v pekařské dovednosti Odborných učilišť s názvem „Pekařské
ruce“ se konal 10. 4. 2019 v Odborném učilišti v Mohelnici.
Soutěžila dvoučlenná družstva, která měla za úkol během tří hodin připravit:
a/ Štrůdl dle vlastní receptury (regionální)
b/ pletýnky (8 ks)
c/ žitný program – z jednotného těsta připravit chleba (2ks), žitnou večku (4 ks) a žitnou placku (8 ks)
Nutno podotknout, že pekařský obor nepatří u uchazečů o studium k těm nejvyhledávanějším, přestože na
trhu práce je toto řemeslo velice žádáno. Je proto chvályhodné, že se Mohelnické učiliště prostřednictvím
soutěží snaží ukázat, že i pekařina má svoje kouzlo a poskytuje budoucím pekařům možnost uplatnit svoji
kreativitu.
Za naši školu jeli bojovat Markéta Švancarová a Jiří Kment, žáci 2. ročníku, kteří se svého úkolu
zhostili na výbornou, přestože na přípravu neměli příliš času. Původně přihlášené žákyně totiž krátce
před soutěží onemocněly, a tak nastoupili Markéta s Jirkou, aby se v rekordním čase připravili.
Nic nepodcenili, a tak se jim podařilo se svými výrobky vybojovat úžasné 2. místo.
Kuchařské dovednosti
Dne 4. dubna 2019 se v prostorách naší školy uskutečnil již 8. ročník regionální soutěže
žáků pod názvem „Kuchařské dovednosti 2019“. Naši budoucí kuchaři poměřili své odborné dovednosti
s žáky odborných učilišť ze Žamberku, z Hostinného, z Nového Města nad Metují, z Lomnice
nad Popelkou a nováčkem soutěže letos bylo družstvo ze SOŠ v Liberci. Celá soutěž byla tentokráte pojata
jako „Návrat k tradicím“.
Soutěžní zadání
Z každé školy soutěžilo jedno 3-členné družstvo žáků, které mělo za úkol ve stanoveném čase 3,5 hodiny
připravit oběd pro 4 osoby podle vlastních receptur za dodržení následujícího zadání:
- Bramborová polévka
- Guláš z hovězího masa Knedlíky
- Palačinka
Samostatnou kategorii představovala ještě soutěž „O nejlepší bramborovou polévku“, na jejímž hodnocení
se podíleli žáci i učitelé z celé naší školy.
Jak se ukázalo, výběr těchto tradičních pokrmů poskytl soutěžícím dostatek prostoru ke kreativitě a umožnil
jim povýšit i zdánlivě obyčejná jídla na soutěžní úroveň. Po zhotovení pokrmů každé družstvo prezentovalo
své výrobky před odbornou komisí, která měla opravdu nelehký úkol vybrat ty nejlepší. Všechna družstva
předvedla vyrovnané výkony, plné originálních nápadů a zajímavých chutí. Součástí hodnocení byla i spolupráce
v kolektivu a dodržování hygienických předpisů při práci.
Naši školu reprezentovali žáci Jiří Barvíř a Lukáš Barvíř z 2. ročníku a Patrik Frýda z 1. ročníku oboru
kuchařské práce. Všichni tři odvedli výbornou práci a získali zlatou medaili v obou soutěžních disciplínách.
Všem našim soutěžícím gratulujeme k výbornému výsledku a děkujeme za vzornou reprezentaci školy! Soutěž
se konala za finanční podpory Královéhradeckého kraje, díky tomu všichni soutěžící obdrželi diplom a medaili
a také spoustu zajímavých cen.
Soutěže odborných dovedností v oboru pečovatelské a provozní služby
Dne 3.4.2019 se v Liberci konala soutěže odborných dovedností v oboru pečovatelské
a provozní služby. Naši školu zastupovaly Kristýna Holubová a Nikola Ullrichová ze třídy Pe1. Soutěž byla
sestavena z těchto disciplín:
- Poznávací test
- Luxování podlahových krytin
- Zhotovení jehelníčku
- Výroba zdobící polevy a zdobení velikonočních perníčků
Naše žákyně se snažily a nakonec vybojovaly třetí místo v konkurenci několika škol. Touto cestou
bych chtěla děvčatům poděkovat za reprezentaci naší školy.
Srdce na talíři - Kuchařské práce
Ve čtvrtek 21. března 2019 se konal 6. ročník celostátní gastronomické soutěže „SRDCE NA TALÍŘI“, konané v Městci Králové. Jedná se o prestižní soutěž, které se vždy účastní školy z celé republiky, tentokrát to bylo 12 dvoučlenných družstev. Naši školu reprezentovali žáci z 1. ročníku Patrik Frýda a Petr Pajak. Soutěžící měli dva samostatné úkoly, a to: 1. připravit 2 druhy předkrmového koktejlu a 2. prostřít slavnostní tabuli pro 2 osoby na téma „SPORT“. Na každý úkol měli stanoven časový limit 60 minut. Poté museli ještě svoji práci obhájit před odbornou komisí, složenou ze členů Asociace kuchařů a cukrářů a hostem celé soutěže, herečkou Markétou Hrubešovou. Nutno dodat, že celá soutěž byla velice náročná. Porota soutěžící vůbec nešetřila a kladla opravdu záludné otázky. Patrik i Petr se poctivě připravovali a i přesto, že jsou žáky teprve 1. ročníku, odvedli skvělou práci, za kterou sklidili pochvalu od všech členů komise. V obrovské konkurenci 12 dvoučlenných družstev sice na medaili nedosáhli, přesto jejich výkon zaslouží velkou pochvalu. Za vzornou reprezentaci školy oběma děkujeme!
Barvy jara a velikonoc - Cukrářské a pekarské práce
Dne 13. března 2019 se ve Střední škole Antala Staška v Lomnici nad Popelkou konal 7. ročník regionální gastronomické soutěže odborných dovedností s názvem „Barvy jara a velikonoc“. Naši školu reprezentovaly tyto žákyně: V cukrářské kategorii Markéta Švancarová ze třídy C2 a v pekařské Lucie Novotná ze třídy Pk2. Soutěžící měli za úkol na místě připravit výrobek podle soutěžního zadání v časovém limitu 180 minut. Cukráři připravovali dort na téma „Jarní příroda“ a pekaři Ovocný koláč z lineckého těsta podle vlastní receptury. Celá soutěž letos probíhala netradičně ve sklepních v prostorách Lomnického zámku. Díky pečlivé přípravě pod vedením UOV Daniely Kalvachové dosáhla velikého úspěchu naše cukrářka Markéta Švancarová, která v konkurenci 6 soutěžících předvedla fantastický výkon a za svůj 2-patrový dort plný modelovaných květin obdržela zlatou medaili. K tomuto úspěchu Markétě blahopřejeme a děkujeme za vzornou reprezentaci školy!
O nejlepší bramborový salát
Dne 18. prosince 2018 se uskutečnila v naší škole tradiční kuchařská soutěž na téma „O nejlepší bramborový salát“. Tato soutěž patří již několik let mezi oblíbená zpestření předvánočního času na naší škole. Zúčastnit se jí mohli žáci všech ročníků oboru kuchařské práce a její zadání spočívalo v přípravě 1 kg bramborového salátu podle vlastní receptury. Jediným závazným kritériem bylo použití brambor jako hlavní suroviny, jinak mohli žáci popustit uzdu svojí fantazie. Letošní soutěže se zúčastnilo deset žáků z 1., 2. a 3.ročníku. Výsledné saláty mohli přijít ochutnat všichni žáci a učitelé ze školy, kteří se chtěli podílet na hodnocení. Každý ze salátů byl něčím zajímavý a vybrat ten nejlepší nebylo snadné. Hodnocení probíhalo anonymně, výsledky tedy byly naprosto objektivní. Letošní ročník byl ojedinělý, protože všechny medaile si tentokrát odnesli žáci 1. ročníku a „natřeli“ to tak svým starším spolužákům. Všichni ocenění žáci obdrželi pěkné ceny a diplomy, všichni ostatní pak drobné dárky. Celá soutěž nám všem opět zpříjemnila nadcházející předvánoční čas, za což všem zúčastněným děkujeme a oceněným gratulujeme! Výsledky soutěže: 1. místo – Petr Pajak, K1B 2. místo – Kamila Siváková, K1B 3. místo – Lukáš Pajak, K1B
Soutěž pečovatelu
Dne 26. 4. 2018 se v Hořicích konal IV. ročník soutěže odborných dovedností v oboru pečovatelské
služby. Naši školu zastupovala Michaela ze třídy Pe3 a Eliška Pe2.
Soutěž byla sestavena z těchto disciplín:
- Poznávací test
- Pečovatelství – úprava lůžka bez klienta a obvazová technika
- Strojové šití – sáček na bylinky, žehlení pracovního oblečení
- Vaření dle zásad zdravé výživy – sýrová roláda
Naše žákyně se snažily a nakonec vybojovaly třetí místo v konkurenci několika škol. Nejvíce se jim podařila
sýrová roláda.
Touto cestou bych chtěla děvčatům poděkovat za reprezentaci naší školy.
Kuchařské dovednosti
Dne 19. 4. 2018 se v prostorách naší školy uskutečnil již 7. ročník regionální soutěže žáků pod názvem „Kuchařské dovednosti 2018“. Naši budoucí kuchaři poměřili své odborné dovednosti s žáky odborných učilišť ze Žamberku, z Hostinného, z Nového Města nad Metují a z Lomnice nad Popelkou. V letošním ročníku soutěžící připravovali výrobky studené kuchyně. Prvním úkolem bylo vyrobit dva druhy obložených chlebíčků a druhým rautovou mísu pro 6 osob s třemi druhy předkrmů. Samostatnou kategorii představovala soutěž „O nejlepší salát na chlebíčky“, na jehož hodnocení se podíleli žáci i učitelé z celé naší školy. Soutěžila již tradičně tříčlenná družstva, časový limit byl stanoven 3 hodiny. Po dohotovení byly všechny výrobky vystaveny ve školním bufetu, kde si je mohli zájemci z řad žáků a pedagogů školy prohlédnout. Poté každé družstvo prezentovalo své výrobky před odbornou komisí, která měla opravdu nelehký úkol vybrat ty nejlepší. Všechna družstva předvedla úžasné výkony, jejich výrobky byly doslova pastvou pro oči. Důležitá byla ale i chuť a dodržování hygienických předpisů při jejich přípravě. Naši školu reprezentovali žáci Jiří z 1. ročníku a Adéla se Štěpánkou ze 3. ročníku oboru kuchařské práce. Všichni tři odvedli výbornou práci a získali hned dvě ohodnocení. Jejich salát na chlebíčky dostal jednoznačně nejvíc hlasů a získal tak zlatou medaili. V celkovém hodnocení se naše družstvo umístilo na druhém místě za družstvem z Nového Města nad Metují. Třetí skončili žáci ze Žamberku. Soutěž se konala za finanční podpory Královéhradeckého kraje, díky tomu všichni soutěžící obdrželi diplom a medaili a také zajímavé ceny. Všem našim soutěžícím gratulujeme ke krásnému výsledku a děkujeme za vzornou reprezentaci školy!
Voňavé pečení
Dne 5. dubna 2018 se žáci naší školy z oboru pekařské práce zúčastnili celostátní přehlídky Odborných
učilišť s názvem „VOŇAVÉ PEČENÍ“ v Odborném Učilišti a Praktické škole v BRNĚ. Téma letošní
přehlídky bylo „Dětská párty“ Soutěže se účastnilo deset žáků z pěti Odborných učilišť. Jejich úkolem
bylo ve stanoveném časovém limitu vyrobit:
- 1 velký koláč podle vlastního receptu a fantazie
- 10 ks ručního rohlíku a pletýnky
- výrobky z 0,5 kg listového těsta.
Naši školu reprezentovali žáci ze třídy Pk2 Diana a Kristián. Díky jejich pečlivé přípravě za vedení učitelky
odborného výcviku Mgr. Jarmily Uhrové se jim podařilo připravit výrobky, které svým vzhledem i chutí splňovaly
i ta nejpřísnější kritéria odborné komise a nemusel by se za ně stydět ani zkušený pekař. Vzhledem k tomu,
že výkony všech soutěžících byly velmi vyrovnané, rozhodla se odborná komise udělit všem stejná ocenění.
Všichni žáci si tak odnesli Pamětní list a zajímavé ceny jako upomínku na příjemně strávený den v Brněnském
učilišti.
Za vzornou reprezentaci školy oběma našim žákům děkujeme!
Srdce na talíři
Dne 21. března 2018 se naši žáci Jiří a Lukáš ze třídy K1 zúčastnili celostátní gastronomické soutěže
„SRDCE NA TALÍŘI“, konané v Městci Králové. Jedná se o prestižní soutěž, které se vždy účastní školy
z celé republiky, tentokrát to bylo 19 dvoučlenných družstev. Soutěžící měli dva samostatné úkoly,
a to:
1. připravit 2 druhy obložených chlebíčků a 2. prostřít slavnostní tabuli pro 2 osoby na téma
„100 let české státnosti“. Na každý úkol měli stanoven časový limit 60 minut. Poté museli ještě svoji
práci obhájit před odbornou komisí, složenou ze členů Asociace kuchařů a cukrářů a hostem celé soutěže,
herečkou Markétou Hrubešovou. Nutno dodat, že porota soutěžící nijak nešetřila a kladla opravdu záludné
otázky. Jirka i Lukáš se poctivě připravovali a i přesto, že jsou žáky teprve 1. ročníku, odvedli skvělou
práci. V obrovské konkurenci 19 dvoučlenných družstev se umístili na 5.místě. Za vzornou reprezentaci
školy oběma děkujeme!
Barvy jara a velikonoc - soutěž cukrářu
Dne 8. března 2018 se žáci naší školy zúčastnili 6. ročníku regionální soutěže odborných dovedností nazvanou „Barvy jara a velikonoc“ ve Střední škole Antala Staška v Lomnici nad Popelkou.V letošním roce reprezentovali naši školu tito žáci:
V cukrářské kategorii Lucie Novotná ze třídy C3 v kategorii kuchařské Jiří Barvíř z K1 pekaře zastupovala Diana Danielová ze třídy Pk2.
Úkolem soutěžících bylo na místě připravit výrobek podle soutěžního zadání v časovém limitu 180 minut. Cukráři připravovali dort na téma „Jarní příroda“, kuchaři 20 ks předkrmů z vajec na téma „Velikonoce tradičně i netradičně“ a pekaři Závin dle vlastní receptury. Celá soutěž letos probíhala v krásném prostředí Lomnického zámku za účasti rekordního počtu soutěžících z devíti škol, a proto jsme moc rádi, že můžeme pogratulovat Dianě Danielové ke stříbrnému poháru v pekařské kategorii. Výborné výkony předvedli i ostatní naši zástupci, a přestože ve velké konkurenci nedosáhli na stupně vítězů, rozhodně naší škole ostudu neudělali. Odvedli výbornou práci a po zásluze si přivezli diplom, krásné ceny a určitě spoustu zážitků a poznatků do budoucna.
Za vzornou reprezentaci školy všem našim soutěžícím děkujeme!