Kuchařské dovednosti 2018

Dne 19. 4. 2018 se v prostorách naší školy uskutečnil již 7. ročník regionální soutěže žáků pod názvem „Kuchařské dovednosti 2018“. Naši budoucí kuchaři poměřili své odborné dovednosti s žáky odborných učilišť ze Žamberku, z Hostinného, z Nového Města nad Metují a z Lomnice nad Popelkou. V letošním ročníku soutěžící připravovali výrobky studené kuchyně. Prvním úkolem bylo vyrobit dva druhy obložených chlebíčků a druhým rautovou mísu pro 6 osob s třemi druhy předkrmů. Samostatnou kategorii představovala soutěž „O nejlepší salát na chlebíčky“, na jehož hodnocení se podíleli žáci i učitelé z celé naší školy. Soutěžila již tradičně tříčlenná družstva, časový limit byl stanoven 3 hodiny. Po dohotovení byly všechny výrobky vystaveny ve školním bufetu, kde si je mohli zájemci z řad žáků a pedagogů školy prohlédnout. Poté každé družstvo prezentovalo své výrobky před odbornou komisí, která měla opravdu nelehký úkol vybrat ty nejlepší. Všechna družstva předvedla úžasné výkony, jejich výrobky byly doslova pastvou pro oči. Důležitá byla ale i chuť a dodržování hygienických předpisů při jejich přípravě. Naši školu reprezentovali žáci Jiří Barvíř z 1. ročníku a Adéla Reljová se Štěpánkou Pírovou ze 3. ročníku oboru kuchařské práce. Všichni tři odvedli výbornou práci a získali hned dvě ohodnocení. Jejich salát na chlebíčky dostal jednoznačně nejvíc hlasů a získal tak zlatou medaili. V celkovém hodnocení se naše družstvo umístilo na druhém místě za družstvem z Nového Města nad Metují. Třetí skončili žáci ze Žamberku. Soutěž se konala za finanční podpory Královéhradeckého kraje, díky tomu všichni soutěžící obdrželi diplom a medaili a také zajímavé ceny. Všem našim soutěžícím gratulujeme ke krásnému výsledku a děkujeme za vzornou reprezentaci školy!