Kuchařské dovednosti 2017

Dne 6. 4. 2017 se v prostorách naší školy uskutečnila již tradiční regionální soutěž žáků oboru kuchařské práce Královéhradeckého a Pardubického kraje pod názvem „Kuchařské dovednosti 2017“. Naši budoucí kuchaři poměřili své kulinářské dovednosti s žáky odborných učilišť z Žamberku, z Hostinného a z Lomnice nad Popelkou. Jejich úkolem bylo tentokrát připravit z předem daných surovin „Jarní sváteční menu pro 3 osoby“ ve složení předkrm, polévka, hlavní chod s přílohou a moučník. Samostatnou kategorii představovala soutěž „O nejlepší velikonoční nádivku“. Na přípravu měli soutěžící, tvořící tříčlenná družstva, stanoven časový limit 210 minut. Poté své výrobky prezentovali před odbornou komisí, složenou ze zástupců všech zúčastněných škol. Všechna družstva vnesla do soutěže svoje nápady, originální recepty i zkušenosti učitelů odborného výcviku. Členové odborné komise měli opravdu nelehký úkol vybrat ty nejlepší, všechna soutěžní menu byla nápaditá a opravdu vydařená. 
Výsledky:
Příprava 4-chodového menu:
1. místo – Lomnice nad popelkou
2. místo – Hostinné + Hradec Králové

3. místo – Žamberk  
Příprava Velikonoční nádivky – vítězem se stalo družstvo z Hradce Králové.

   Naši školu reprezentovali žáci 2. ročníku Adéla Rejlová, Štěpánka Pírová a Lukáš Feko. Všem děkujeme za vzornou reprezentaci školy! Soutěž se konala za finanční podpory Královéhradeckého kraje, díky tomu všichni soutěžící obdrželi diplom a medaili a také zajímavé ceny, které mohou využít ve svém oboru.