Kuchařské dovednosti 2016

Dne 7. 4. 2016 se v prostorách našeho Odborného učiliště uskutečnil již pátý ročník regionální soutěže žáků oboru Kuchařské práce pod názvem „Kuchařské dovednosti 2016“.

Soutěžního klání se zúčastnilo šest tříčlenných družstev z těchto škol: Odborné učiliště Hradec Králové, Speciální střední škola a Základní škola Žamberk, Odborné učiliště a Základní škola Sluneční Hostinné, Střední škola a Základní škola Nové Město nad Metují, Střední škola Antala Staška v Lomnici nad Popelkou a Odborné učiliště Chroustovice.

Žáci měli za úkol připravit soutěžní menu pro 4 osoby dle soutěžního zadání:

  • Předkrm: s použitím domácího nudlového těsta
  • Polévka: s použitím luštěnin
  • Hlavní pokrm: s použitím drůbežího masa (příloha dle vlastního výběru)
  • Moučník: s použitím jablek

Členové odborné komise, složené ze zástupců všech zúčastněných škol, měli opravdu nelehký úkol vybrat ty nejlepší. Podle předem stanovených kritérií přidělovali jednotlivým pokrmům body a po jejich sečtení došli k následujícímu pořadí: 1. místo obsadilo domácí OU Hradec Králové před družstvem z Nového Města nad Metují, následovali žáci z Hostinného, a všechna zbývající družstva skončila shodně na 4. místě. Nikdo tak neodjížděl s pocitem, že byl poslední. Všechna družstva předvedla vyrovnané výkony, hodnotitelé se shodli na tom, že úroveň celé soutěže byla letos opravdu vysoká.

Soutěž se konala za finanční podpory Královéhradeckého kraje. Díky tomu mohli všichni účastníci obdržet diplom a hodnotné ceny, které mohou využít ve svém oboru, ocenění žáci si odvezli i medaili.

Za naši školu soutěžili: Tereza Šindelářová, Adam Hák, Petra Poznerová a jako náhradník Robin Havelka. Všem jmenovaným děkujeme za vzornou reprezentaci školy.